Sidor

söndag 15 januari 2012

Skidtur i skogen

Idag prövade vi skidföret i skogen, inga skoterspår att följa och mycket snö för hundarna att forcera...det gick trögt för dem men de kämpade väl. Vi höll oss efter en kraftledning och hundarna gjorde kortare avstickare och "simmade" fram i snön efter spännade dofter. I sådan här svårforcerad snö och svår mark, stenig, brant och delvis tät skog så är det klart att erfarenhet spelar stor roll och det var så klart Sara som hittade fåglar...hon försvann nerför en brant och nere i lite gryta låg det ett gäng orrtuppar gömda i snön...innan jag, med de yngre förmågorna i släptåg, hade hunnit fram till Sara lättade de i omgångar lugnt och fint. Vi skulle först ta oss ned för en rejäl brant med både stenar och tät skog som slalompinnar i den djupa snön...det gick väl inte precis lugnt och tyst till...intressant är att det inte fanns andra spår efter de tre eller fyra orrtupparna annat än hålor i snön och eventuellt under en gran..dofter som Blackie och Goldie tyckte doftade mycket gott! Sara fick sedan jobba vidare men inget mer...

Vi hade en fin men tuff dag och såg många spår, mest av räv och hare och lite älg, men inga spår av lodjur som jag vet finns i skogarna.

Annars blir det mest tolkning med lina i skidspår nu, men vi ska nog ta oss till fjälls framöver.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter härligt med snö! Här är det barmark som gäller. Smilla börjar bli väldigt intresserad av fåglar!
Snart får du dela med dig av dina erfarenheter till oss oerfarna...
Kram Ann-Sofie Katharina Clara och Smilla

Barbro sa...

Hej Cecilia!
Trevlig blogg du har! Tänkte bara passas på att offentliggöra dina framgångar med Fanby Gold Rush under 2011. Grattis till NNFK:s vandringspris Årets Unghund som nu går till din Goldie! Jättekul med nya namn bland Vandringspris-tagarna.
Lycka till i fortsättningen med dina hundar och din kennel!
/Barbro Eriksson
Prisräknare av NNFK:s VP